(foto: stichting Milieunet.nl)

 

OMMEN – Daniëlle Groen en Naomi Wichink van VechtdalLeeft TV droegen zaterdag samen met tientallen vrijwilligers, de wethouders Ko Scheele en Leo Bongers en burgemeester Hans Vroomen hun steentje bij aan de WorldCleanUpDay in Ommen. Gewapend met grijpers en vuilniszakken ging men de strijd aan met zwerfvuil. Met zichtbaar resultaat. Aan het einde van de dag was er nog nauwelijks zwerfvuil te vinden in het stadje aan de Vecht, nou ja, op een verdwaald wit plastic roerijzertje na.

Ook in het aanpalende Vilsteren werd het nodige bijeen gesprokkeld, onder meer door het Tweede Kamerlid Maurits von Martels en zijn vrouw. Zij maakten van de nood een deugd en gingen te voet van Hessum naar Herberg De Klomp in Vilsteren waar die ochtend de politieke regionale meet & greet van het CDA en de VVD op de agenda stond. “De oogst aan zwerfvuil was schamel”, constateerde Von Martels tevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in