De shovel op de foto lijkt als twee druppels water op het verdwenen gemeentelijk exemplaar ( © Facebookpagina Gert Westerhof )

 

WELSUM (DALFSEN) – Beheerder Gert Westerhof van de algemene begraafplaats in het buurtschap Welsum zit normaal niet om woorden verlegen, maar bij het zien van het opengebroken schuurtje op het kerkhof stond hij woensdagochtend met de mond vol tanden. De gemeentelijke shovel, de vorige dag geparkeerd in het schuurtje, bleek verdwenen. De sleuteltjes van de machine lieten de dieven hangen. De schade? Een slordige 30.000 euro.

De shovel werd gebruikt om graven te maken en weer dicht te maken. Gelukkig staan er deze week geen begrafenissen gepland, want dergelijke werkzaamheden handmatig uitvoeren is arbo-technisch niet meer van deze tijd. Er wordt gekeken of er ergens een shovel kan worden geleend of gehuurd.

Rondvragen in de aanpalende woonwijk Oosterdalfsen leverde geen tips op over de diefstal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in