Een trotse mama en papa Waligóra met hun zoontje (foto: VechtdalLeeft TV)

 

HARDENBERG – De verhuizing van de patiënten van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis naar het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg was er één uit het boekje. De operatie verliep zaterdag met militaire precisie. De collega’s van VechtdalLeeft TV volgden alles op de voet en spraken onder meer met Saxenburgh-bestuursvoorzitter Wouter van der Kam.

Ewa Waligóra en haar enkele uren oude zoontje werden door hem van harte welkom geheten op de nieuwe locatie. Moeder en kind maken het goed. Klokslag twaalf uur ‘s middags arriveerde met de heer Oelen de laatste patiënt in het Saxenburgh Medisch Centrum. Hij werd hartelijk onthaald door medisch specialisten Ruud Blankenburgh en Bas van Bemmel, de verpleegkundigen Manon van Leussen en Elisabeth Helder en projectleider Karin Kerkhof. Daarmee was de officiële ingebruikname van het Saxenburgh Medisch Centrum een feit.

“De verhuizing was een goed geoliede operatie, waarbij de veiligheid en continuïteit van kwaliteit van zorg voor onze patiënten te allen tijde voorop stond. We hebben de eerste spoedoperatie in een gloednieuwe OK al achter de rug en die is succesvol verlopen. Ik ben ontzettend blij en trots op alle medisch specialisten, verpleegkundigen en al die andere medewerkers. We hebben het samen gedaan en het is boven verwachting verlopen. We hadden het tot en met zondag ingepland maar we zijn nu al klaar”, aldus Van der Kam.

De verhuizing stond gepland in maart, maar werd uitgesteld vanwege de corona-pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in