(foto: RTV Oost)

(foto: RTV Oost)

 

BINNENLAND (LELYSTAD) – Ondanks het feit dat de luchtvaartsector in zwaar weer verkeert zien Wizz Air en Transavia nog steeds toekomst in vakantievluchten van en naar Lelystad Airport. Dat meldt dagblad De Telegraaf. 

Vrijdag lieten onderzoekers aan De Volkskrant weten dat de noodzaak van Lelystad Airport twijfelachtig is geworden, nu het aantal vluchten met de helft is afgenomen. Schiphol-baas Dick Benschop wees dat direct af. De coronapandemie verandert volgens hem niets aan de schaarste aan start- en landingsrechten, de zogenoemde slots, op Schiphol.

“Wizz Air is nog steeds geïnteresseerd in de ontwikkeling en opening van Lelystad Airport”, zegt operationeel directeur Diederik Pen tegen De Telegraaf. Dat geldt ook voor KLM-dochter Transavia, “al ligt het wel aan de voorwaarden die daar aan vastzitten.”

Corendon-baas Steven van der Heijden houdt zich enigszins op de vlakte. “Benschop wil waarschijnlijk vermijden dat Lelystad uit beeld raakt en door de politiek wordt geschrapt. Er komt een moment dat Schiphol weer vol is, dan is het prettig dat er nog wat extra capaciteit beschikbaar is, maar dat gaat pas over een paar jaar spelen.”

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat houdt nog steeds vast aan opening van Lelystad Airport in 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in