(afbeelding: Rijksoverheid)

 

OMMEN – Drie brandweermensen van de kazerne in Ommen blijken het coronavirus onder de leden te hebben. Afgelopen week waren ze samen op pad voor een uitruk. Vier andere collega’s zijn ook getest. Van hen wordt de uitslag een dezer dagen verwacht. Dat meldt RTV Oost.

Een paar dagen na de uitruk kreeg een van de brandweerlieden coronagerelateerde klachten, waarna hij positief werd getest. Daarop informeerde hij zijn naaste collega’s. Ook die hadden symptomen en bleken eveneens besmet. Volgens de brandweerpost zijn toen alle benodigde maatregelen in acht genomen. De GGD voert bron- en contactonderzoek uit.

Volgens brandweercommandant Arjan Mengerink staat een veilige manier van werken altijd voorop. “Maar als hulpverleningsorganisatie ontkomen we er niet aan dat we ons soms in situaties bevinden die risico’s met zich meebrengen. Die risico’s proberen we met z’n allen altijd zo klein mogelijk te houden. Zo ook omtrent corona.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in