(afbeelding: Rijksoverheid)

 

DALFSEN – Ruim anderhalve maand nadat de horeca weer open mocht, draaide Moes Hartman Kok van grand café De Fabriek in Dalfsen de deuren donderdagavond op eigen initiatief op slot. Het waarom? Een medewerkster die koud terug was van vakantie blijkt besmet met het coronavirus. Een strop voor de Dalfser ondernemer, want toeristen en inwoners wisten het in het Waterfront gelegen etablissement goed te vinden. De sluiting is van korte duur, want maandag gaat de zaak weer open.

In een bericht op Facebook schrijft Hartman Kok: ‘We willen geen brandhaard worden. Samen kunnen we corona aan. En daar hoort een beslissing als deze helaas ook bij.’ Verder wordt benadrukt dat de betreffende medewerkster alleen woensdag heeft gewerkt en toen klachtenvrij was. Toen zij een dag later beginnende klachten had, is er direct een test afgenomen. Die pakte positief uit. Daarop besloot de horecaondernemer zijn zaak in goed overleg met de GGD IJsselland preventief te sluiten.

Geluidsfragment:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in