(aangeleverde afbeelding)

 

BINNENLAND – Eindelijk, de CoronaMelder-app is beschikbaar. Bij wijze van proef is de gebruiksvriendelijke app vooralsnog alleen in Overijssel en Drenthe te gebruiken. Dinsdag 1 september wordt de app landelijk ingevoerd. De reden waarom de introductie zo lang duurde is dat de ontwikkelaars waren gefocust op aspecten als privacy en veiligheid en dat kost tijd.

“Het duurde langer dan we wilden, maar ik ben trots op het resultaat”, aldus mede-bouwer Brenno de Winter zondagavond in het Radio 1 programma Dit is de Dag. Hij denkt dat de app gaat bijdragen aan het indammen van het virus. “Bij een gebruik van 10 tot 15 procent heeft de app al meerwaarde. Bij een adoptie van 60 procent kun je zelfs andere maatregelen afschalen”.

De app werkt via bluetooth en registreert bij welke andere gebruikers van de app men in de buurt is. Wie ziek is laat, na toestemming van de GGD, alle contacten weten dat men is besmet. Het registreren van contacten werkt wel al overal. Maar als iemands contact besmet is, krijgen gebruikers buiten Overijssel en Drenthe nog geen melding. Dat gebeurt pas vanaf 1 september.

De app is te downloaden in de Google Play Store (Android) en de App Store (IOS). De app functioneert vanaf IOS 13, een gemiste kans aangezien er vele duizenden IPhone-gebruikers zijn wiens toestel dit niet aankan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in