Zangeres Dion Legebeke en gitarist Michiel Jansen van The Damned Few uit Haarle op het terras van dorpshuis Elckerlyc (aangeleverde foto)

 

LUTTENBERG – Liefst zevenduizend ‘bezoekers’ hebben 25.000 keer ingelogd om de Luttenbergse Top-700 te kunnen volgen. Organisatoren Raymond Veldmate, Leo Kleine Toereers en Mariëlle en Han Verhoef zijn dan ook dik tevreden en trots. “In een woord: fantastisch”, zegt Raymond. “Fenomenaal en warm”, voegt Leo toe.

De Luttenbergse Top-700 werd van woensdag tot en met zondag uitgezonden vanuit dorpshuis Elckerlyc. Vechtdal FM zorgde ervoor dat het ook allemaal in de ether terecht kwam. Daarnaast zond de lokale omroep via het kanaal van televisietak VechtdalLeeft TV meerdere uren per dag beelden uit vanuit Luttenberg. Daartoe beschikte de organisatie over maar liefst zeven camera’s. Oud-Luttenberger Erik Hoogeboom, zelf werkzaam bij een regionale omroep, fungeerde als chef techniek. De Top-700 vormde bovendien de muzikale rode draad van het Luttenbergs Feest. De uitzendingen waren zelfs op de terrassen bij Elckerlyc, de Schoenmaker en Spoolder te volgen.

De muziek? Op zijn zachtst gezegd divers. Van Slayer tot zingende non Soeur Sourire; van Bob Marley tot Ilse deLange. Metallica dat met ‘One’ de nummer 1-positie veroverde, stond er maar liefst elf keer in. Tientallen gelegenheids-deejay’s uit het dorp verzorgden de presentatie, geholpen door een team van Vechtdal FM. “We hadden elke dag een kind uit het dorp dat ook een uurtje mee mocht presenteren”, vertelt Mariëlle. “Qua leeftijd van de deejay’s ging het dus ook van 9 jaar naar 60-plus.” “Zo wilden we een zo breed mogelijk publiek bereiken”, voegt Han toe. Raymond: “Het was meer dan muziek alleen; vergeet dat niet. We hadden allerlei prijsvragen, er waren verhalen en we deden verslag van de activiteiten in de kerkweide.”

Hoogtepunten? Leo begint meteen over het optreden van zangeres Dion Legebeke en gitarist Michiel Jansen (allebei lid van The Damned Few uit Haarle, drie keer in de lijst), vrijdag in de vooravond op het terras bij Elckerlyc. “Ik zat er recht voor. Geweldig! Ik moest haast een traantje laten. Ik denk dat er zo’n honderd mensen waren.” Han: “Net als twee jaar geleden, toen we dit voor het eerst hadden georganiseerd, was het weer een groei-evenement. Elke dag kregen we meer reacties, meer appjes en werd het enthousiasme groter.” Raymond: “Omdat het zo warm was, ging iedereen op het terras zitten, maar zondagavond rond negen uur kwamen jongeren zelfs van de andere terrassen in Luttenberg naar dorpshuis Elckerlyc toe om daar de finale mee te maken.”

De dame en heren achter de Luttenbergse Top-700 organiseerden eerder dit jaar de corona-thema/uitzending Samen Sterk Luttenberg. Een dag lang radio vanuit Elckerlyc. Met muziek en interviews over Luttenberg(ers) in coronatijd. Han: “Dat was op 9 mei, we zijn toen binnen veertien dagen van idee tot realisatie gekomen.” Leo: “Dat had een sterk verbindend doel. En dat verbindende doel was er nu ook. Raymond: “En dat is ook gelukt. Sommige mensen zijn nog nooit naar het Luttenbergs Feest geweest en die hebben nu voor het eerst via de livestream en televisie het NK gat graven kunnen volgen. Mijn moeder en die van Han bijvoorbeeld. Ik denk dat we met elkaar het Luttenbergs Feest een smoel hebben gegeven. Toen ik vandaag even door het dorp fietste kreeg ik ook van alle kanten bedankjes.”

Komt er volgend jaar weer een Luttenbergse Top-700? Waarschijnlijk niet. Han: “We zitten er aan te denken om het één keer per twee jaar te organiseren. Vergeet niet dat het echt een gigantische klus is. Alle muziek en clips bij elkaar zoeken, de stemmen verwerken in Excel, al het andere voorbereidingswerk; daar gaan honderden uren in zitten. We hebben wel het idee om volgend jaar weer een aantal dagen radio te maken tijdens het Luttenbergs Feest of eraan vooraf. Niemand die immers weet hoe het verder gaat met corona. Maar als we dat doen, dan wel zonder lijst. Gewoon met de mogelijkheid om verzoekjes in te dienen. Dat zou heel goed kunnen…”  

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in