(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

VECHTDAL – Onder de vlag van ‘Bezoek mijn tuin’ hielden 7 bijzondere tuinen in het Vechtdal zaterdag en zondag open huis. De twee tuinen in het Duitse Laar, net over de grens bij Gramsbergen, deden dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet mee. De Vechtdal-tuinen werden door circa 1400 mensen bezocht.

Landschapstuin De Ossenkolk van Mimi en Johan Kwant in Arriën trok 130 bezoekers uit alle windstreken. Onder hen zelfs een echtpaar uit België dat blij was dat het kon rondkijken zonder mondkapje wat daar inmiddels verplicht is. Op Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen werd het toegangshek geopend door 218 mensen, waaronder ook twee zuiderburen, overigens niet dezelfde als in Arriën. Jetty van Munster en Hans Groenhuis, de stuwende krachten achter De Broekhuizen, kijken tevreden terug op een geslaagd weekend. Binnenkort meer over het Dalfser tuinreservaat dat meer is dan een buitenplaats waar onder andere de ijsvogel broedt.

VechtdalLeeft TV bezocht beide inspirerende plekken.

Fotograaf Johan Bokma nam een kijkje op Buitenplaats De Broekhuizen en maakte de foto’s hieronder.

 

Hieronder een impressie van Landschapstuin De Ossenkolk van Mimi en Johan Kwant. De foto’s zijn afkomstig van hun website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in