(foto’s: Johan Bokma Fotografie)
 

DALFSEN – In het kader van de ‘Duitse dag’ waren Fritz Stau und seine Schwester zaterdag met veel bombarie vertegenwoordigd in het centrum van Dalfsen. Dat was niet naar ieders zin, getuige een handjevol boze fietsers die verkoopkleedjes ontwijkend door de menigte in de Prinsenstraat reed. Laten we het erop houden dat het hen ontbrak aan gezond boerenverstand. Aan het organiserende Ondernemend Dalfsen lag het niet, die had alles duidelijk aangegeven met bebording.

De kleedjesmarkt trok veel publiek wat de discussie over de anderhalve meter maatregel weer aanwakkerde. Mensen stonden soms letterlijk schouder en schouder, iets wat nauwelijks is te voorkomen, maar wel in schril contrast staat met de aangekondigde controles richting horecaondernemers die hun stinkende best doen een belegde boterham te verdienen, maar goed beschouwd niet verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun klanten. Discussie of niet: Fritz Stau und seine Schwester kregen de sfeer er wel goed in en daar was het om te doen. De landendagen vormen de tegenhanger van de Blauwe Bogendagen. Zaterdag 8 augustus staat Italië centraal. Dat land is de hekkensluiter van een door corona overheerste zomer.

De mensen van EHBO Dalfsen-Hoonhorst – te herkennen aan hun felgekleurde hesjes – hadden het vandaag en vorige week erg rustig. Gezien de vele flesjes water en petten was het publiek goed voorbereid op tropische temperaturen. Alleen die anderhalve meter afstand, die zit nog niet bij iedereen in het systeem.

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)

 
    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in