(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

VECHTDAL – Ideeën opdoen of gewoon net even iets anders ondernemen dan anders? Bezoek dan eens een tuin. Onder de vlag van ‘Bezoek mijn tuin’ houden 7 bijzondere tuinen in het Vechtdal zondag open huis. De twee tuinen in het Duitse Laar, net over de grens bij Gramsbergen, doen dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet mee.

VechtdalLeeft TV brengt een bezoek aan landschapstuin De Ossenkolk in Arriën en Buitenplaats De Broekhuizen in Dalfsen. Die laatste is volgens het bordje een tuinreservaat en daar is geen woord aan gelogen. Er broeden en verblijven verschillende soorten vogels, vlinders en zoogdieren. Er is een vijver en er zijn veel hoekjes, paadjes en zitjes. In het achterliggende land graast het vee. Tuin en achterland lopen in elkaar over en nodigen uit tot wandelen. Vanaf het uitzichtpunt is goed te zien hoe de Vecht door het landschap meandert.

De Broekhuizen wordt gerund door Jetty van Munster en maakt deel uit van Stichting Wortel die erop gericht is familiebanden te versterken. De Dalfser tuin is bij uitstek geschikt om ontmoetingen te faciliteren en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Jetty neemt daarbij de praktische begeleiding voor haar rekening.

Kijk hier voor een overzicht van alle adressen die deelnemen aan de tuinenroute in het Vechtdal. Bezoekers kunnen 10.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen.

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)

       

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in