(foto: Sportvisserij Nederland)

 

OVERIJSSEL – Volgens berekening van Deltares, een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond in Delft, zorgt de Nederlandse sportvisserij ervoor dat er jaarlijks 524.000 kilo lood in het milieu terecht komt. Inmiddels staat het gebruik van het zware metaal ter discussie, maar zijn er alternatieven? Ja, er bestaat bijvoorbeeld glaslood, dat zoals de naam al doet vermoeden gemaakt is van glas.

In de gemiddelde hengelsportzaak is het toch lood wat de klok slaat. Op alternatieven wordt nauwelijks de nadruk gelegd, want de gemiddelde visser wil nu eenmaal lood en niks anders. Loodvrij zit tussen de oren en niet aan de lijn, zo blijkt. De Bijkersplas en het Brouwersgat in het buurtschap Vinkenbuurt zijn aangewezen als pilotgebied voor loodvrij vissen. Evert Jan Pasman van VechtdalLeeft TV wierp een lijntje uit en sprak met adviseur sportvisserijzaken Jarno Veldhuizen van Sportvisserij Oost Nederland.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in