De fontein kort na de oplevering begin juli (eigen foto)

 

DALFSEN – De fontein op het Koninginneplein middenin het Waterfront is onderwerp van gesprek in het dorp Dalfsen. Onder veel belangstelling werd de fontein met tegelmozaïek van cichoreibloemen in 2017 geopend door toenmalig burgemeester Han Noten, maar krap een jaar later was er reeds sprake van vergane glorie. Van de schitterende tegeltjes was niks meer over, maar leverancier Mozenzi Art & Design uit Dalfsen zat niet bij de pakken neer en ging voortvarend te werk. De dof geworden vernislaag werd verwijderd, losliggend mozaïek werd vervangen, maar het mocht allemaal niet baten. Het gewenste duurzame resultaat bleef uit.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en is de oorspronkelijke vloer vervangen door glasmozaïek. Dat was begin juli van dit jaar. Maar ook hierop rust geen zegen. De vloer is niet overal even vlak en de roestvaststalen rand die de fontein omringt ligt niet gelijk met het straatwerk en is op sommige punten ronduit scherp. Toen onlangs een kind een snee opliep in z’n hiel nam de gemeente Dalfsen een drastisch besluit en zette de blikvanger van het plein af met palen en een ketting. Spelen is er niet meer bij, maar genieten van het klaterende water kan nog wel. De gemeente gaat in gesprek met Mozenzi Art & Design om tot een oplossing te komen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in