Samen in de weer met pionierhout (foto: Thomas Klomp)

 

DALFSEN – Om Scouting Dalfsen toekomstproof te maken splitst De D’alflandgroep zich na de zomer op in een stichting én een vereniging. Daarmee volgt de club de koers die Scouting Nederland heeft ingezet. Clubgebouw Het Koekoeksnest op sportpark Gerner blijft het thuishonk, maar twee organisaties vragen wel extra helpende handjes als het op besturen en de begeleiding van speltakken aankomt.

Vanuit de groep hebben inmiddels enkele leden aangegeven dat ze zich best op bestuurlijk niveau willen inzetten, maar men zoekt nog mensen van buitenaf die goed zijn ingevoerd op financieel gebied, verzekeringen, evenementen, gebouwbeheer en dergelijke en daarnaast mee willen denken en beslissen over de toekomst van de groep. Het verenigingsbestuur staat in dienst van de leden en leiding en praat mee over het spelaanbod, de groeps- en individuele vorming van leiding en leden, de rol van scouting in de maatschappij, kampen, de doorlopende leerlijn en het algemeen welzijn van de groep. Kortom, bestuurders die tussen de mensen staan, die een groep goed begrijpen, een visie hebben en dat ook weten uit te dragen.

Bestuursleden in spe hoeven trouwens geen scouting-ervaring te hebben. Dat komt vanzelf, want de scouts laten belangstellenden graag kennis maken met hun bezigheden, kennis en vaardigheden, al dan niet in combinatie met een knapperend kampvuur. Daarnaast worden er vanuit Scouting Nederland diverse opleidingen aangeboden zodat nieuwe bestuursleden goed beslagen ten ijs komen. Scouting Dalfsen kent veel jonge leiders en allemaal hebben ze het scoutinghart op de goede plek, wat niet wegneemt dat ze af en toe een volwassen en frisse blik op samenwerken kunnen gebruiken. Ouderen kunnen het verschil maken door er te zijn, door te zien en door mee te praten zodat er een sterk team ontstaat waarin jong volwassenen en leden zich volop kunnen ontwikkelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden op begeleiding- en bestuursgebied? Stuur een e-mail naar ikdoemee@scoutingdalfsen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in