(archieffoto Kliknieuws)

 

OVERIJSSEL – Racisme is van alle tijden, maar vandaag de dag is het gespreksonderwerp nummer één! Hoe staat het ervoor in Overijssel? Hoe doen we het in vergelijking met de rest van Nederland, hoe kunnen we racisme bespreekbaar maken en waar ligt de oplossing? Het begint in ieder geval bij praten en naar elkaar luisteren. En dat is precies wat Kaylee Groen maandag tussen 13.00 en 15.00 uur gaat doen op Vechtdal FM.

Twee uur lang praat Kaylee met Vick Henriquez, Marten Verheijen en Martin van der Linde. Vick is striptekenaar en vertaalt de wereld om ons heen naar nieuwe beelden en verhalen. Marten is klachtenonderzoeker bij Vizier Oost, een organisatie die mensen bewust maakt van de impact die discriminatie kan hebben en hen tevens een spiegel voorhoudt. Tot slot Martin van der Linde, historicus bij de Overijsselacademie in Zwolle. Hij kwam een slordige 800 archiefstukken op het spoor waaruit blijkt dat slavernij daadwerkelijk tot het Overijsselse verleden behoort. Onderwerpen die maandagmiddag onder meer te sprake komen zijn institutioneel racisme, het slavernijverleden en witte privileges.

Tijdens de uitzending staan de lijnen open. Vragen staat vrij en meepraten mag. Telefoon/WhatsApp: 0529-481048.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in