De zomp dobbert bij de insteekhaven in Dalfsen (foto: Wim van Dam / VechtdalLeeft TV)

 

ENTER / DALFSEN – Melkveehouder Bert de Wilde en zijn jonge bijrijder Boaz Spoon waren maar wat blij dat ze met hun tractor met daarachter de Vechtzomp bij de trailerhelling van de haven van Dalfsen waren aangekomen. Ga maar na, helemaal van scheepswerf Waarf Enter waar het scheepje reparaties had ondergaan, naar Dalfsen op een laag tempo is niet niks. De Wilde, vrijwilliger bij Waarf Enter, had aangeboden de zomp naar Dalfsen te vervoeren en boerderijhulpje Boaz wilde maar wat graag mee.

Het miezerde toen de replica van het beurtschip het water van de Vecht in gleed, maar dat kon de pret niet drukken. Voorzitter Henk Nap van Stichting Vechtzomp Dalfsen is blij dat het scheepje weer op de plek ligt en hoopt op veel mooi weer, want dat betekent dat het kan worden gebruikt waarvoor het is gemaakt: varen.

Vanaf zaterdag kunnen er weer prachtige tochten worden gemaakt met als kers op de taart de boeiende vertelsels van de verhalenverteller. Boeken kan via Hiawatha Actief.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in