(beeld: RBK Group / YouTube)

 

RAALTE – Het distributiecentrum van Albert Heijn op Marslanden in Zwolle was zaterdag en maandag al het middelpunt van de boerenacties, dinsdagavond was het de beurt aan het verdeelcentrum van supermarktketen Jumbo in Raalte. Zo’n driehonderd boeren lieten van zich horen en blokkeerden de toegang. Rond elf uur ‘s avonds taaiden ze af, want je stem laten horen is prima, maar een goede nachtrust is minstens zo belangrijk. Ook bij de redactie van RTV Oost in Hengelo was dinsdagavond een afvaardiging van agrariërs vertegenwoordigd. Even hun gezicht laten zien en hun stem laten horen om daarna vlot weer op huis aan te gaan. Overigens verliepen de acties zonder problemen. Ook elders in het land lieten de boeren van zich horen.

De veldtochten komen voort uit het feit dat Landbouwminister Carola Schouten de stikstofuitstoot uit mest verlagen door per 1 september van dit jaar minder eiwit toe te staan in veevoer. De boeren zijn het daar niet mee eens. Of het publiek en de politiek zich nog kunnen vinden in de protestacties valt te betwijfelen. Over elkaar praten heeft geen zin, met elkaar praten wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in