Gedeputeerde Bert Boerman (foto: Provincie Overijssel)

 

OVERIJSSEL – De kogel is door de kerk. Provinciale Staten heeft gesproken: Keolis kan de mega-aanbesteding voor het openbaar vervoer in het gebied IJssel-Vecht op de buik schrijven. Het vervoersbedrijf uit Deventer fraudeerde toen het een geheim contract opstelde met Chinese busproducenten en dat schoot in het verkeerde keelgat van de provincie Overijssel. Gedeputeerde Bert Boerman spreekt van “een principieel besluit”.

Keolis loopt tien jaar busvervoer mis in de regio IJssel-Vecht, goed voor een slordige 900 miljoen euro. Op voorhand had het vervoersbedrijf honderden bussen besteld, waarvan de eerste exemplaren inmiddels per containerschip onderweg zijn naar ons land

. In een persbericht schrijven de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland dat ‘vals spel’ niet kan. ‘Integer handelen en je aan de regels houden zijn basisprincipes waar niet aan getornd mag worden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in