Hugo de Jonge en Maurits von Martels (foto: VechtdalLeeft TV)

 

OMMEN – ”De anderhalve meter is precies één minister van Defensie”, aldus minister en kandidaat lijsttrekker voor het CDA Hugo de Jonge zaterdag gekscherend op camping de Koeksebelt in Ommen. De casual geklede politicus was daar onder meer om zich te laten informeren over het ontstaan van het kampeereiland en het in ontvangst nemen van het Beweeg & Sportakkoord, een initiatief van Statenlid Moniek Klijnsman.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was de dag begonnen bij het NPO1 programma Goedemorgen Nederland van WNL. Daarna volgden bezoeken aan Woerden, Schagen, Leeuwarden, Zuidwolde, Ommen, Oss en Venray. Bijpraten met de CDA-leden, alles in het kader van de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA. In Ommen bewonderde hij een sloep voor rolstoelgebruikers en sprak met Gedeputeerde Eddy van Hijum, Tweede Kamerlid Maurits von Martels en Statenlid en ex-topschaatster Moniek Klijnsman. Martijn Gaasbeek, eigenaar van sportschool Sportrijk, zette uiteen wat de coronapandemie voor hem en zijn bedrijf heeft betekend en Ard Veurink praatte de minister bij over G-voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het Ommer CDA-raadslid Jaqueline Tuinbeek had het laatste woord. Vol vuur sprak zij over de sessies met Ommenaren over de impact van corona.

De collega’s van VechtdalLeeft TV waren erbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in