Zonneboer Arno van Spijker (foto: Naomi Wichink / VechtdalLeeft TV)

 

VINKENBUURT – Door het installeren van een reusachtige zekering bracht uitvoerder Sipke van den Berg van netwerkbeheerder Enexis woensdagochtend de fysieke verbinding tot stand tussen het zonnepark van energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt en het stroomnet.

Een heugelijk moment voor melkveehouder Arno van Spijker en Vinkenbuurter Ad Lagas, respectievelijk de initiatiefnemer en de voorzitter van Vinkenbuurt Stroomt. Zonneboer Van Spijker stelt zijn staldaken om niet beschikbaar en profiteert zelf ook mee van de opbrengst. De meeste participanten van de energiecoöperatie zijn particulieren die geen ruimte hebben op het eigen dak, maar toch willen overschakelen op groene stroom die ook nog eens in de buurt wordt opgewekt. Vinkenbuurt Stroomt levert deze dakstroom aan iedereen binnen de postcoderoos. Inwoners van Vinkenbuurt, Ommen, Witharen, Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen, Balkbrug en Dedemsvaart met een kleinverbruikaansluiting kunnen deelnemen. Meedoen is eenvoudig, betaalbaar en lucratiever dan een spaarrekening. Men kan rekenen op de opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom en 15 jaar belastingvoordeel. Dat houdt verband met de zogenoemde postcoderoosregeling. Kijk voor informatie op www.vinkenbuurtstroomt.nl.

Naomi Wichink van VechtdalLeeft TV legde de fysieke handeling vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in