De zomp voor de boulevard in Dalfsen (foto: Hiawatha Actief)

 

DALFSEN – Zo snel als de Vechtzomp vanuit de winterstalling in Zwolle terugvoer naar Dalfsen, zo rap was het scheepje ook weer vertrokken. De oorzaak? De zomp bleek lek, een gevolg van scherpe stenen onder het wateroppervlak, veroorzaakt door het manoeuvreren voor de kersverse insteekhaven.

De scheepsbouwers van Waarf Enter hadden er een beste klus aan, want de replica van het houten vrachtscheepje bleek op vier plekken lek te zijn en ook het roer had averij opgelopen. Naar verwachting keert de duurzaam herstelde zomp woensdag weer terug in Dalfsen. Vanaf zaterdag 4 juli zijn er weer tochten mogelijk. Vanwege de regelgeving is er wel een restrictie. Naast de twee schippers en de verhalenverteller kunnen er maximaal zes mensen inschepen. De boekingen lopen via Hiawatha Actief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in