(foto: Paul Scholten Dalfsen)

 

DALFSEN – De evenwichtsbalk, stelten en de speelkeien bij de vijver aan de Thomas à Kempislaan die deel uitmaken van de beweeg- en beleefroute in de wijk Polhaar in Dalfsen, zijn vrijdag door de leerlingen van groep 5 van CBS De Spiegel uitgebreid getest en goed bevonden. De hinkelbaan wordt eind deze week in gebruik genomen.

De 1,6 kilometer lange route is een initiatief van projectgroep Groen van duurzaamheidsvereniging GroenGebogen en bedoeld om de wijk aantrekkelijker, spannender en uitdagender te maken. Want wat groeit en bloeit er allemaal, wat er in en om het water is te zien en te beleven en wat is er te horen, te ruiken en te voelen? Welnu, als je dat allemaal kunt combineren met wat beweging is de cirkel rond. Het is allemaal beleving. Om de biodiversiteit te stimuleren zijn er biologische bloembollen geplant en insectenhotels en nestkastjes opgehangen.

Voor niks gaat natuurlijk de zon op. De gemeente Dalfsen, Wilhelmus Frijling Stichting, Plaatselijk Belang Dalfsen, de Wensstichting en GroenGebogen zelf staken tijd en geld in het project met als resultaat een aantrekkelijke beweeg- en beleefroute voor jong en oud.

(foto’s: Paul Scholten Dalfsen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in