(foto: Stichting Kunstwegen)

 

DALFSEN – Wat is het favoriete openlucht kunstwerk van de Dalfser wethouder Jan Uitslag? Zonder aarzelen noemde hij de Zwevende Kei, vlakbij het treinstation. Het werk is één van de tachtig objecten op de grensoverschrijdende Kunstroute Vechtdal langs rivier de Vecht.

Uitslag zei dat woensdagmiddag tijdens de overhandiging van het jubileummagazine van stichting Kunstwegen door Jan Kristen, Neerlandicus en oud-gemeenteraadslid voor de PvdA in Dalfsen. De 180 kilometer lange Kunstroute Vechtdal werd twintig jaar geleden geopend door toenmalig koningin Beatrix en en verbindt Zwolle met Ohne in het Nedersaksische graafschap Bentheim.

In het magazine wordt ruimschoots aandacht besteed aan de twintigjarige geschiedenis.

Niet vies van een beetje cultuur en landschappelijke kunstwerken waren de collega’s van VechtdalLeeft TV bij de overhandiging van de jubileumeditie aanwezig.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in