Foto is ter illustratie (foto: De Limburger)

 

 

OMMEN – Of de dode eenden en meerkoeten in een vijver in de Ommer wijk Dante inderdaad het loodje hebben gelegd door botulisme, wordt begin volgende week duidelijk. In het laboratorium zijn begin deze week weefselcellen op kweek gezet. De uitkomst laat gemiddeld zeven dagen op zich wachten. Dat meldt de afdeling communicatie van het Waterschap Vechtstromen.

De dode watervogels werden afgelopen zondag aangetroffen in de meest zuidelijke vijver in de wijk. Inmiddels zijn er waarschuwingsborden geplaatst. Botulisme is een vergiftiging die dodelijk is voor watervogels en vissen en gevaarlijk voor mensen en huisdieren. Het kan onder meer diarree en verlammingsverschijnselen veroorzaken. Hondenbezitters wordt geadviseerd hun dier niet uit de vijver te laten drinken. Wie in of rond de waterpartijen in de wijk dode vogels aantreft wordt gevraagd dit direct bij het Waterschap te melden. Dat kan via telefoonnummer 088 220 33 33.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in