(foto: Rijkswaterstaat)

 

OVERIJSSEL – De komende dagen stijgt het kwik richting de 30 graden en daarmee komt de eerste hittegolf van 2020 in zicht. Daarom hanteert Rijkswaterstaat sinds woensdagochtend tien uur een zogenoemd hitteprotocol.

Dit betekent onder meer dat automobilisten die pech onderweg krijgen direct hulp krijgen van een bergingsdienst die hen met voertuig en al naar een veilige plek brengt, een tankstation bijvoorbeeld of een parkeerplaats.

Het advies aan iedereen die op weg gaat is om voldoende drinkwater mee te nemen en voor verkoeling te zorgen. Bijvoorbeeld door de airco te gebruiken. De hitte heeft namelijk gevolgen voor de concentratie. En hoe gek het ook klinkt: neem een paraplu mee. Komt u langs de kant te staan, dan kunt u deze als parasol gebruiken.

En dan de tips voor binnen: wie geen plafondventilator of airco heeft kan met een ventilator met een bevroren waterflesje ervoor een verkoelende luchtstroom creëren. In gemeenschappelijke ruimtes, bijvoorbeeld een kantoor, kunnen losse ventilatoren worden gebruikt waarbij het wel zaak is dat de luchtstroom van de ventilator niet van de ene naar de andere persoon gaat om coronabesmettingen tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in