(aangeleverde afbeelding)

 

 

VINKENBUURT – Met nog 300 panelen te vergeven lijkt het zonnepark van energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt nog deze zomer volledig operationeel te worden. Een paar maanden later dan gepland, want 1 april was de streefdatum. De coronapandemie zette het geheel op achterstand.

De meeste participanten van de energiecoöperatie zijn particulieren die geen ruimte hebben op het eigen dak, maar toch willen overschakelen op groene stroom die ook nog eens in de buurt wordt opgewekt, namelijk de staldaken van melkveehouder Arno van Spijker in Vinkenbuurt. De energiecoöperatie levert deze dakstroom aan iedereen binnen de postcoderoos. Inwoners van Vinkenbuurt, Ommen, Witharen, Nieuwleusen, Oudleusen, Dalfsen, Balkbrug en Dedemsvaart met een kleinverbruikaansluiting kunnen deelnemen. Meedoen is eenvoudig, betaalbaar en het levert verhoudingsgewijs meer op dan je spaarcenten op de bank laten staan. Participanten kunnen rekenen op de opbrengst uit de verkoop van de opgewekte zonnestroom en 15 jaar belastingvoordeel. Dat houdt verband met de zogenoemde postcoderoosregeling.

Meer informatie op www.vinkenbuurtstroomt.nl.

Kijk hieronder naar het filmpje dat de collega’s van VechtdalLeeft TV begin maart maakten tijdens een informatiebijeenkomst van Energiecoöperatie Vinkenbuurt Stroomt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in