(foto: De Stadskoerier)

 

NIEUWLEUSEN – Na veertig jaar hebben Marga en Lubertus Talen van Bos Bedden het stokje overgedragen aan Lianna en Rutger Veerman. Door de pandemie zit een afscheidsreceptie er even niet in, maar uit het oog is niet uit het hart. Het echtpaar Talen blijft in Nieuwleusen wonen en zal geregeld rondtoeren in hun onlangs verworven Citroën Acadiane, de bedrijfsauto waar Lubertus in de jaren tachtig de bestellingen mee rondbracht. Jelle Bos, inmiddels in de tachtig en de oprichter van Bos Bedden, woont nog steeds in het dorp en is beheerder van het grammofoonmuseum.

“Omdat ik een echt mensenmens ben en ons levenswerk niet zomaar overdraag, hebben wij secuur gezocht naar de juiste overnamekandidaten. Ik wilde namelijk dat Bos Bedden met dezelfde visie en passie wordt voortgezet en aansluiten bij een concern of bestaand concept was een no-go. Gemoedelijkheid, hoogstaande service, klantvriendelijkheid en een onderscheidend onafhankelijk klantadvies kunnen dan simpelweg niet meer gewaarborgd worden. En dit zijn juist de kernpunten van Bos Bedden”, aldus Lubertus Talen die benadrukt dat de elf vaste medewerkers hun baan behouden.

Met 3000 m2 showroom is het bedrijf de grootste gerenommeerde beddenspeciaalzaak van Noord-Nederland. De lange dagen – 70 uur per week in de benen was meer regel dan uitzondering – waren voor Marga en Lubertus reden om naar opvolging te zoeken. Die vonden ze dus in Lianna en Rutger Veerman die diverse webshops exploiteerden waaronder onkruidbrander.com. “Wat ons aanspreekt is dat we kunnen werken met gerenommeerde producten waar het onder meer gaat om ervaring, gevoel en beleving”, vertelt Rutger. “En waar zie je nog een 25-jarig jubileum? Bij Bos Bedden hebben we in dit jaar drie jubilarissen die respectievelijk 20, 25 en 30 jaar bij de zaak werken. Dat zegt wel iets. Gezamenlijk gaan we er echt iets van maken en willen wij al onze klanten blijven bedienen met de onderscheidende kernpunten van Bos Bedden: een no-nonsensmentaliteit, kwaliteit, service en persoonlijkheid.”

Bos Bedden is gevestigd aan de Den Hulst 33 in Nieuwleusen, parallel aan de N377. Boven de zaak is de studio van Vechtdal FM gevestigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in