VECHTDAL – Wie vorig jaar tijdens feestjes als Koningsdag, Ribs & Blues en Dauwpop tegen mij zou hebben gezegd dat ik in 2020 niet meer met vrienden zou kunnen knuffelen en proosten en naar verjaardagen gaan, dan had ik hard gelachen. Ook had ik niet geloofd dat ik thuis zoveel zou gaan multitasken, van thuisjuffen tot online sporten en klussen. Wel fijn om te ontdekken dat ik beter kan rekenen en computervaardiger blijk dan ik aanvankelijk dacht en ik de tuin doen nu een ontspannende bezigheid vind, evenals door het bos banjeren en kleuren in de kleurboeken van de kinderen. Kortom: de verplichte rust heeft me goed gedaan.

Maar eerlijk is eerlijk, die anderhalve meter samenleving vraagt geduld en ik merk dat het op begint te raken. Ik erger me aan mensen die zich niet aan de regels houden, maar ondertussen vraag ik me af of ik wel echt naar de supermarkt had gemoeten voor die paar lekkere dingen.

Een winkelmedewerker van die ene gemakswinkel waar iedereen zich suf koopt, meldt me droogjes dat er zaterdags een kwartier voor sluitingstijd echt hele families gezellig komen winkelen. Najaa zeg! Ik heb er natuurlijk net als iedereen een mening over en kom ook best vaak bij die winkel voor kleinigheidjes. En nu er versoepelingsmaatregelen zijn aangekondigd, krijg ik toch wel behoefte om weer mensen te zien en erop uit te gaan.

Een paar uur later krijg ik een appje van een vriend die ik al even niet gesproken heb. “Mooi weer, coronaproof borrelen bij mij in de tuin? Wel even je eigen snacks meenemen ;)”
Daar aangekomen blijkt hij alles perfect volgens de richtlijnen te hebben ingericht. Een heuse looproute, tape op de tegels voor de zitplaatsen, desinfectans op meerdere plaatsen in huis. En het is gezellig, we maken het laat en stappen giebelend op de fiets. Dit nieuwe normaal is heel erg oké want gezelligheid komt niet in massa, maar uit spontaniteit met het koppie erbij.

Maar ik weet wel dat er een moment komt, dat we weer met velen staan te springen, zingen en dansen. Deze bijzondere tijd zal ik in ieder geval nooit vergeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in