Vechtzomp terug in thuishaven Dalfsen
Foto: Geert Bistervels

DALFSEN – Het was nog een hele toer om de Vechtzomp weer in de thuishaven in Dalfsen te krijgen, maar vrijdag legde het konvooi, want dat was het, aan bij de haven. De weg van de winterstalling bij Terra Nautic naar Dalfsen was lang omdat ook het drijvende botenhuis mee moest.
Halverwege de middag laveerde een handjevol vrijwilligers van Stichting Vechtzomp het beurtschip in de insteekhaven die afgelopen week werd aangelegd door de Dalfser bedrijven Pekkeriet en Foreco.

Normaal gesproken wordt de zomp ingezet voor vaartochten, maar door de corona-pandemie en de RIVM-voorschriften is dat voorlopig geen optie. Stichtingsvoorzitter Henk Nap hoopt dat de boot dit seizoen toch kan gaan varen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in