DALFSEN – De vierde Blauwe Bogendag, ditmaal met fun4Kids als thema, is aangebroken. Het centrum van Dalfsen staat vol met kraampjes en kleedjes en er is een keur aan natjes en droogjes te vinden.

Er staat van alles op het programma, variërend van een kleedjesmarkt en spannende en uitdagende spellen die door de scouts van de D’Alflandgroep worden begeleid tot een voetbalkooi, een krijt- en schilderwedstrijd, een puzzeltocht door het centrum, knutselen en nog veel meer. Er is ook een kunstmarkt rond de kerk. In het kader van het landelijke thema Brandveilig Leven is ook de brandweer van de partij. Enerzijds om de bezoekers bewust te maken van (brand)veiligheid, anderzijds omdat het korps zit te springen om nieuw personeel dat breed inzetbaar is. Want de brandweer doet meer dan alleen brandjes blussen en katten uit bomen halen.

Op het podium van Nikki’s op het Kerkplein staat vanavond Oude Jongens Krentenbrood, oftewel Jeroen Post en Glenn & Carlos Barbos. Tijdens de jaarlijkse Party Awards avond werd Ouwe Jongens Krentenbrood verkozen tot Populairste deejayact van Nederland. Niet alleen vanwege de muziek en optredens, maar ook vanwege hun social mediabeleid. De heren stonden vorig jaar een slordige 150 keer op tentfeesten, kermissen en feestweken, maar ook op de podia van Dutch Valley, Emporium en Freshtival. Tussen de bedrijven door werd er een nummer opgenomen met Anita Doth, de voormalige zangeres van 2 Unlimited, en als klap op de vuurpijl werd een eigen YouTube-kanaal geïntroduceerd. Ja, laat de mannen maar schuiven.

Een half uur na middernacht sluit het grand café de deuren. De evenementenvergunning is daar duidelijk in.