De kruising op de Kloosterdijk is onveilig voor fietsers (aangeleverde foto)
OMMEN – “Aandacht voor een verkeersveilige Beerzerhaar voor fietsers”. Die boodschap kreeg Frans van der Mooren, lijsttrekker voor de ChristenUnie in Ommen, mee van de verkeerouders van de christelijke basis school De Schakel in Beerzerveld. Van der Mooren en de ChristenUnie waren daar op bezoek om de verkeersonveiligheid ter plekke te onderzoeken.

De school had zich gemeld bij de ChristenUnie in het kader van de actie ‘verkeersveiligheid voor kinderen’. De ChristenUnie vraagt daar deze week aandacht voor en sluit de actie zaterdag af met een campagnefietstocht langs verkeersonveilige fietsplekken in Ommen. Fietsveiligheid in het algemeen – en voor schoolkinderen in het bijzonder – vraagt aandacht in het verkeersbeleid vindt de ChristenUnie. In de nieuwe raadsperiode zal de fractie daar aandacht voor blijven vragen.

“De Beerzerhaar is een smalle doorgaande weg die veel door werkverkeer richting Hardenberg wordt gebruikt”, aldus de verkeersouders van De Schakel. “Over het algemeen wordt er veel te snel gereden en op snelheid wordt weinig gehandhaafd.” De school en de ouders vragen daar aandacht voor. Bovendien is de kruising op de Kloosterdijk een onveilige fietsoversteek. Kinderen uit Mariënberg zijn slecht zichtbaar voor automobilisten en de fietsoversteek vanaf de kant van de Beerzerhaar is sowieso onoverzichtelijk en onduidelijk.

De verkeersouders van De Schakel pleitten voor een duidelijke fietsoversteekplaats, zowel voor fietsers als aautomobilisten.