DALFSEN – Een kleine 1000 zonnepanelen van de 2.030 exemplaren zijn al ‘geadopteerd’. Daarmee lijkt het toekomstige zonnepark van de coöperatie Dalfsen Stroomt op het dak van Foreco een succesverhaal te worden.

Dat vertelden Henk Luning en Gerard Brakkee van de duurzame club Groen Gebogen woensdagavond met zichtbare trots in theater De Stoomfabriek. De zaal was tot de nok toe gevuld met in zonnestroom geïnteresseerden die daar niet de hoofdprijs voor willen of kunnen betalen. De 2.030 panelen kunnen tweehonderd huishoudens van stroom voorzien.

Voor een luttele 37 euro 50 per paneel (gegarandeerd goed voor 220 Wp per jaar) krijgt de certificaathouder vijftien jaar lang zonnestroom geleverd. Tenminste, als wordt overgestapt naar de groene energieleverancier Qurrent. Blijft men bij de vertrouwde leverancier – wat ook kan, dan brengt de coöperatie jaarlijks 30 euro administratiekosten in rekening. Om mensen extra te motiveren de overstap te maken, geeft Qurrent jaarlijks 30 euro korting op het vastrecht.

Bewoners van straten met de postcodes 7722 en 7721 en alle postcodegebieden die daar direct aan grenzen, kunnen participeren in het zonnepark van Dalfsen Stroomt. Bij 80 procent inschrijving wordt met de aanleg van het zonnestroomdak begonnen.

Het project wordt gefinancierd door de ideële Triodosbank en de gemeente Dalfsen heeft een garantstelling afgegeven. Kijk voor meer informatie op www.dalfsenstroomt.nl