LIERDERHOLTHUIS – Uit DNA-ondezoek blijkt dat de schapen die in juni dood werden gevonden in Lierderholthuis, door een wolf te grazen zijn genomen. Woensdag kreeg de schapenhouder het bericht dat zijn schapen inderdaad door één of meerdere wolven zijn gedood. Het nieuws kwam voor Christian Kalter bepaald niet als een verrassing. “Het is een bevestiging van wat we dachten.” Dat meldt RTV Oost.

In juni werden twaalf van de zesentwintig schapen dood gevonden, de overige veertien waren zwaargewond en kregen een spuitje. 

De bevestiging dat het geen honden- maar wolvenbeten zijn, betekent dat Kalter een schadevergoeding krijgt van het Rijk. Blij is hij niet met de uitkomst van het onderzoek. “Ik maak me zorgen, want de Nederlandse maatregelen tegen de wolven zijn denk ik niet genoeg. Een hek van twee meter hoog zie ik niet als de oplossing”, vertelt hij. Uit eerder onderzoek van de Wageningen Universiteit bleek al dat er in maart en april tenminste twee wolven in Overijssel zijn geweest. Dat waren een vrouwtje uit Nedersaksen en een mannetje waarvan de afkomst onduidelijk is.