Afbeeldingsresultaat voor lego

HARDENBERG – De ware Lego-liefhebbers komen al jaren naar Hardenberg om zich daar te vergapen aan de prachtigste creaties, gebouwd van kleurige plastic blokjes lego. Het Legofestijn met als titel ‘Bouwblokjes’ werd gisteren en zondag gehouden en trok vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Verzamelaars liepen er zeker rond en die haalde je er ook zo uit. Ze speelden zich in de kijker met hun speurende blikken en de tactische rondgang langs de stands. Het gros van het publiek kwam echter vooral om te kijken en te bewonderen. maar zeker ook voor de gezelligheid.

Sommingen kwamen van ver, uit Zeeland en Limburg. Een enkeling zocht niks specifieks, behalve gezelligheid en gelijkgestemden. Weer een ander vond na jarenlang speuren dan toch eindelijk die ene witte raaf en nog betaalbaar ook. Dat is vaak wel anders. Het geluk was van hun gezicht af te lezen. Dat gold ook voor de dertiger uit Beuningen die een lang gekoesterde wens in vervulling zag gaan: een complete set van Starwars en dan ook nog eens de gelimiteerde uitgave.

Er was van alles te beleven, variërend van de Legomarkt waar miljoenen steentjes te koop worden aangeboden tot speciale bouwhoeken waar een beroep werd gedaan op creatviteit en vindingrijkheid. Er werden demonstraties gegeven en er waren imposante creaties te bewonderen, met veel geduld en liefde gebouwd door echte fans. Vanzelfsprekend was er ook aandacht voor de kinderen. Zij werden vermaakt met een kindertreintje, skelters, springkussens, een indoor doolhof en een heuse bioscoop waar Legofilms werden vertoond.

Eerdere jaren werd het lego-evenement gehouden onder de naam ‘Beleef LEGO Dagen’. Dit jaar was het ‘Bouwblokjes’. En dat is dan ook de enige verandering, want aan het concept is eigenlijk niets veranderd. Het is en blijft een aantrekkelijk evenement voor zowel jong als oud. Er lopen verzamelaars rond die op zoek zijn naar dat ene ontbrekende Legosteentje, maar het gros van het publiek komt vooral om te kijken en te bewonderen. maar zeker ook voor de gezelligheid.

‘Bouwblokjes’ is dit weekend van 10.00 tot 17.00 uur geopend. De entree bedraagt vier euro en kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Tickets zijn aan de kassa verkrijgbaar. Parkeren kan bij de Evenementenhal Hardenberg en is gratis.