DALFSEN – Het team van Tophandbal Dalfsen heeft de winst gepakt in de eerste thuiswedstrijd-competitie. Met alle wedstrijden die er al gespeeld zijn (Supercup, EHF-cup) lijkt het seizoen al een aardig eind op weg, maar toch was de wedstrijd tegen Foreholte pas de eerste competitiewedstrijd in de eigen Trefkoele+ van dit seizoen.

Weliswaar werd de uitwedstrijd in Emmen twee weken terug ruim gewonnen, maar het spel was niet geweldig. Tegenstander Foreholte was de competitie begonnen met een wedstrijd tegen VOC Amsterdam, die met ‘slechts’ 10 punten verschil werd verloren. Genoeg redenen voor de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen om goed bij de les te blijven. Bij de warming up zorgde de nieuwe DJ Lucas ervoor dat ze in ieder geval wakker aan de wedstrijd konden beginnen. Speelster Ana Pavkovic is gelukkig weer bijna hersteld van haar blessure. Zij verwacht volgende week weer te kunnen trainen. Nyala Krullaars neemt nu plaats in de ziekenboeg. De voorlopige diagnose is dat zij een scheurtje in de lies heeft, waardoor ze de komende weken uitgeschakeld is.

Voordat de wedstrijd begon werd een minuut lang stilgestaan bij het overlijden van het twaalfjarige jeugdlid Nikki Bongarts. Afgelopen week verloor de levenslustige Nikki na drie jaar de ongelijke strijd met haar ziekte. Het stiltemoment maakte indruk en het was voor veel mensen in het publiek dan ook lastig om direct daarna om te schakelen naar de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut ging het spel heel snel over en weer. Aanvallen werden niet rustig opgebouwd, maar heel snel afgerond. Dat gold overigens voor beide teams. Tot 5 – 5 ging de strijd gelijk op. Daarna nam Dalfsen een voorsprong die heel geleidelijk werd uitgebreid. Bij rust was de stand 20 – 14 in het voordeel van de thuisploeg. Dat was met name te danken aan de 11 reddingen die keepster Ellen Jansen in de eerste helft laat zien. Het spel was niet van topniveau, maar de Dalfser meiden hadden het relatief makkelijk. In het tweede deel van de wedstrijd werd het voor de ruim tweehonderd toeschouwers niet veel leuker om naar te kijken. Eerst leek er nog weinig aan de hand en kon Dalfsen de voorsprong uitbreiden tot 9 punten (24 – 15). Daarna werd het van beide kanten één groot foutenfestival en kwam Foreholte weer terug tot een verschil van 5 doelpunten (31 – 26). Meer dan eens leidde slordig balverlies van één van de teams tot een fast break-aanval aan de andere kant van het veld, die dan vervolgens ook lang niet altijd in een doelpunt werd omgezet. Gelukkig kwamen de 2 punten niet in gevaar en wist Dalfsen de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken met 34 – 27. Topscorer van de middag was Nele Antonissen met 9 doelpunten.

Door deze overwinning blijven de dames in het spoor van V&L Geleen, VOC Amsterdam en Virto/Quintus, die ook allemaal nog zonder puntverlies zijn. Met twee wedstrijden voor de EHF-cup tegen het Tsjechische Banik Most voor de boeg is er, op basis van het vertoonde spel in de afgelopen competitiewedstrijden, nog wel wat werk aan de winkel.

De volgende Europa Cup wedstrijd is op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur in de Trefkoele+. Kaarten ziujn verkrijgbaar via de website www.tophandbal-dalfsen.nl of op de dag zelf aan de zaal+.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)