DALFSEN – Na slechts een half jaar raadslidmaatschap heeft Wim Dankelman van GemeenteBelangen al weer afscheid genomen van de gemeenteraad. Maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering hield hij een toespraak waarin hij alle partijen lof toezwaaide. De Dalfsenaar maakte voor zijn raadslidmaatschap twee jaar lang deel uit van de schaduwfractie van de lokale partij. Hij wordt opgevolgd door Jolande Upper uit Nieuwleusen.

Dankelman is sinds kort algemeen directeur en mede-eigenaar van de Van den Berg Groep in Kampen. “Ons bedrijf doet ook zaken met de gemeente Dalfsen. Ik wil voorkomen dat mijn zakelijk belang en het algemeen belang van de gemeente met elkaar in conflict komen en ik mijn functie niet goed kan uitoefenen”, aldus Dankelman over zijn vertrek. Hij wil alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen.

Burgemeester Han Noten noemt het vertrek spijtig, maar kan zich goed vinden in de afweging die het raadslid gemaakt heeft. “Dit is de juiste keuze”, aldus de burgemeester die zelf op 23 november afscheid neemt in kulturhus De Spil in Nieuwleusen.

Wie is Jolande Upper en wat beweegt haar? Dat hoort u in onderstaand geluidsfragment.

 

Wim Dankelman zwaaide in zijn toespraak lof naar alle partijen.

Jolande Upper wordt geïnstalleerd als raadslid voor GemeenteBelangen door burgemeester Han Noten.