OMMEN – The Greenman Project van Cathelijn en Bob Radstake uit Dalfsen is één van de drie organisaties die genomineerd is voor de Duurzaamheidsprijs van D66 Vechtdal. De prijs, een kunstwerk van de schilder Azat Malikov, wordt woensdagavond uitgereikt door gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Overijssel. Dat gebeurt in Café ‘Spoor 7’ in Ommen.

De andere genomineerden zijn Camping Lemeleresch in Ommen en Het Boerdereitje in Schuinesloot (Hardenberg).

Onder The Greenman Project vallen onder meer ‘het levende dorp’ en ‘The Living Village Festival’. Het (vierdaagse) festival werd vorig jaar voor het eerst gehouden en in juni is de tweede editie, op dezelfde locatie in Dalfsen. Op de website van Cathelijn en Bob zijn talloze voorbeelden te vinden van gerealiseerde projecten.

Camping Lemeleresch in Ommen wordt al tientallen jaren gerund door Wilma en Tinus Ellenbroek. Hun camping staat bekend om de hoge kwaliteit en gastvrijheid op een zo duurzaam mogelijke basis. Energiezuinig, milieuvriendelijk en in harmonie met de natuur zijn de sleutelwoorden. Wilma en Tinus Ellenbroek maken vooral indruk door de manier waarop activiteiten voor kinderen bijdragen aan het begrip en de waardering voor natuur en duurzaamheid. Het tweetal meldt dat er nog veel mooie nieuwe duurzame plannen op stapel staan.

En dan tot slot Het Boerdereitje in Schuinesloot waar de kippen vrij rondlopen, waar zorg met agrarisch wordt verenigd en de producten regionaal worden verkocht onder leiding van Henri Sieljes en Marco en Yvonne Zuidema.

Vorig jaar ging de prijs naar MijnWaterfabriek uit Hardenberg.