DALFSEN – Voorafgaand aan de wedstrijd van Morrenhof-Jansen Tophandbal Dalfsen tegen het Zuid-Hoillandse Foreholte, ontving wethouder Jan Uitslag van bestuursvoorzitter Geert Schepers van Kulturhus Trefkoele+, de rapportage van het publieksonderzoek. Dit was uitgevoerd door communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim. Het kulturhus kwam met een gemiddeld cijfer van 7.7 positief uit de bus.

Het onderzoek naar het imago en de klanttevredenheid van het kulturhus, gemeten over de periode 2014 -2017, werd afgelopen voorjaar onder circa vierhonderd Dalfsenaren gehouden. 

“Als gemeente hechten we aan een kulturhus als bruisend middelpunt in alle kernen. Ik waardeer het enorm dat het bestuur zich kwetsbaar opstelt en de gebruikers hun beleving vraagt en vraagt waar de verbeterpunten liggen. Het doet me deugd dat het rapport een mooi cijfer laat zien. Daarmee geven de gebruikers aan dat het ook hun kulturhus is geworden. De minpunten die er natuurlijk ook zijn bieden mogelijkheden tot nóg verdere verbetering. Ik wens het bestuur veel succes en hoop dat ze op de goede weg blijven doorgaan”, aldus wethouder Jan Uitslag van onder meer sport en cultuur.

Eerder die middag kregen willikeurig getrokken deelnemers aan de enquête in  het PlusCafé een waardebon van 25, 50 of 100 euro. Voorzitter Geerd Schepers: “Met deze uitslagen van de enquête, waaraan ú meewerkte, heeft u ons geholpen. Nu kunnen we, samen met onze partners, nog gerichter aan de slag met een goede invulling van ons Dalfser kulturhus waar iedere Dalfsenaar terecht moet kunnen.”

Het rapport laat over het algemeen een positief beeld zien van de Trefkoele+. De rapportage kent ook enkele minpuntjes, zoals de klimaatbeheersing in het gebouw tijdens warme dagen en het gebrek aan parkeergelegenheid bij grotere evenementen. “Daarmee gaan we de komende tijd zeker aan de slag”, reageerde voorzitter Geerd Schepers.

 

 (foto’s: Johan Bokma Fotografie)