OUD AVEREEST – Gaan klassieke muziek en pop samen? Nou en of! Het bewijs daarvan wordt zaterdag 20 mei geleverd tijdens het Reestdalconcert in Oud Avereest. Het thema is wereldmuziek.
De muzikale reis begint in Italië met een prachtig licht-klassiek programma, uitgevoerd door het duo Corelli, bestaande uit Suzanne Zijderveld (harp) en Ferdinand Binnendijk (mandoline).

De Zwolse zangeres Esther Groenenberg maakt een rondje om de wereld en zingt diverse nummers van haar repertoire. Samen met Vertolf Lentink schreef zij vorig jaar het Zwols Koningslied. Daarnaast treedt de muzikale duizendpoot op met de vrouwenband The Bluebettes, onlangs te zien in theater de Stoomfabriek in Dalfsen en op het Bevrijdingsfestival in Zwolle.
Na de pauze staat Argentinië centraal. Bandoneonist en tango-virtuoos Carel Kraayenhof, hij werd wereldwijd bekend door ‘de traan van Máxima’, treedt samen op met pianist Juan Pablo Dobal. Het tweetal speelt hoogtepunten uit hun succesvolle theaterprogramma Hotel Victoria.

Het concert is in de Reestkerk in Oud Avereest. Aanvangstijd: 20.00 uur. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar en in de voorverkoop via www.vriendenvandereestkerk.nl.