DALFSEN – De Hazenschool van de Duitse regisseur Ute von Münchow-Pohl staat woensdag 20 februari op het programma van Theater De Stoomfabriek. ‘Een visueel fraaie, liefdevolle kinderfilm, die niet doordendert als een achtbaan, maar kinderen de tijd geeft om te kijken’ kopte het Parool.

Het is een opgewekte en tegelijkertijd spannende animatie-avonturenfilm voor de hele familie. Thema’s als vriendschap en het verschil tussen stad en provincie komen voorbij en kinderen vanaf een jaar of zes kunnen zich makkelijk herkennen in de jonge hazen. Aanvang: 14.30 uur.

Na een dollemansvlucht in een modelvliegtuig stort kleine stadshaas Max neer op een hoogst merkwaardige plek in het bos, een school waar hazen worden opgeleid tot paashaas. Hoewel hij altijd had gedacht dat de hazenschool een verzinsel was, besluit hij ter plekke paashaasleerling te worden. Binnen de kortste keren wordt hij meegesleept in het verhaal dat de plaatselijke vossen het gemunt hebben op het kostbaarste bezit van de school: het Gouden Ei. Het liefst laat hij de school voor wat het is, maar ontsnappen aan de hongerige vossen is nog niet zo makkelijk. Dan wordt het Max duidelijk dat alleen de Paashazen weten hoe ze ongemerkt uit het bos kunnen komen.

Woensdag 20 februari dus in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 14.30 uur. Kaarten kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.