BINNENLAND / DEN HAAG – Het Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) ziet geen reden om de motie voor het verbreden van de N35 aan te passen. Vorige week diende hij een motie in om de N-weg versneld te voorzien van dubbele rijstroken. De minister zei dat de motie te ver ging en adviseerde het voorstel aan te passen vóór de Kamer er morgen over stemt. Vooralsnog lijkt het er op dat de motie niet wordt aangepast. Dat meldt RTV Oost.

In de motie staat een oproep om nog vóór volgend voorjaar een stappenplan te maken voor een verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Dit ging minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) te ver, zei ze toen de motie werd ingediend.

Ook moet de minister in kaart brengen wat het gaat kosten om de N-weg te verbreden, zo staat in het voorstel.

Morgen stemt de Kamer over de motie. Als een meerderheid vóór stemt, moet de minister er wel mee aan de slag. “Op dit moment hebben we de steun van een meerderheid”, vertelt Von Martels. “Als we de motie aanpassen, moeten we opnieuw een rondje langs de velden maken en kijken wie het eens is met de aangepaste versie.”

Toch houdt hij een slag om de arm. “Morgenvroeg, na het fractieberaad, weten we definitief of we het voorstel ongewijzigd indienen.”

De stemming is dinsdagmiddag om drie uur.