Geheel links op de foto: juryvoorzitter Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker) en geheel rechts Gert Jan Beekhuis (aangeleverde foto)

 

 

UTRECHT/DALFSEN – Met verse panna cotta van haring en bieten en met haring gevulde komkommerbootjes heeft het team van Gert Jan Beekhuis van visspeciaalzaak Dalfijn tijdens de Nationale Haringpresentatiewedstrijd de tweede prijs in de wacht gesleept. Plaats van handeling was Kasteel De Haar in Utrecht. De eerste prijs ging naar Viswinkel Peter Tol uit Amsterdam.

Het team van Dalfijn vertegenwoordigde de regio met veel flair. Het enthousiasme en vakmanschap spatte ervan af. De aangeklede kraam maakte veel indruk op de jury en liet duidelijk zien dat Dalfsen het groenste dorp van Nederland is. De nagebootste Vecht – compleet met blauwe bogenbrug, de fontein, de kade én groenvoorziening – vormde een prachtig decor voor de haringpresentatie. De komkommer en de bietjes kwamen van kwekerij Eef Stel aan de Ankummer Es.

De jury bestond Ad van Liempt (journalist, auteur, programmamaker), de ambassadeur van Indonesië Gusti AgungWesaka Puja, zakenvrouw van het jaar 2018 Aukje Kuypers en tot slot Lieuw A Sie, de consul generaal van de Republiek Suriname.

Onder de haringproevende gasten bevonden zich afgevaardigden van het koninklijk huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society en media en cultuur.

 

Audiofragment: