Ontspannen steekt Danny van der Sluis zijn hand op (foto: Jan Timmerman – JTS Fotografie)

 

 

ASSEN / NIEUWLEUSEN – Patricia Kok, Danny van der Sluis en Henry Compagner van Start Racing hebben als team de vijfde plaats veroverd in de 501 van Assen. Het drietal reed een sterke race over 111 ronden.

De 501 werd zaterdag verreden. De vaste rijders Patricia Kok en Danny van der Sluis kregen versterking van Henry Compagner die zich normaliter bezighoudt met de technische zaken rond de motoren. Dat wil niet zeggen dat het hem aan ervaring ontbreekt, want tot ruim twee jaar geleden was hij snelcoureur in de SuperCup 600. Later dit jaar stapt Henry in Oschersleben op een Yamaha R6 van Start Racing in de OW Cup. Enerzijds was de 501 van Assen voor hem een mooie training, anderzijds verscheen Start Racing met een volledig eigen team aan de start.

In de kwalificatie wist Danny het team keurig als vierde te kwalificeren. De 501 van Assen, een endurance-wedstrijd over 111 ronden op het TT Circuit, werd begonnen met een zogenoemde Le Mans start. Dit is een manier van starten zoals in de endurance-wereld gebruikelijk is en waarbij de coureurs naar hun motor rennen om deze vervolgens te starten en hun ronden te rijden. Danny ging als vierde de eerste bocht in. Zowel Patricia, Henry en Danny reden goede stints en de pitstops verliepen soepeltjes. Start Racing wist zich dan ook voortdurend binnen de top-tien te handhaven. Danny wist in de laatste ronden nog een aantal teams te passeren en het lukte hem om als vijfde te finishen.

De komende tijd richt het team zich op de vijfde en zesde race van het seizoen in de OW Cup met Danny en Patricia. Deze wedstrijden worden donderdag 26 en vrijdag 27 juli verreden op het circuit Dijon et Prenois in Frankrijk.