(bron: Loesje / Arnhem)

 

 

OVERIJSSEL – Het nieuws dat er opnieuw fouten zijn gemaakt in de procedures rond Lelystad Airport zorgt voor verbijstering alom. “Het lijkt wel of het primaire doel is dat de uitbreiding gewoon door moet gaan. Kostte wat het kost”, reageert Ben Schrijver van actiecomité HoogOverijssel.

Maandag bleek dat de deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is teruggetreden. Dit deed hij nadat een journalist van regionaal dagblad De Stentor had ontdekt dat hij getrouwd is met de directeur van de commissie-mer. Die commissie moet het gerepareerde rapport beoordelen. Lees verder op RTV Oost.

Voorzitter Robert Tieskens van stichting Red de Veluwe vindt dat het plan direct ‘on hold’ moet. “Als de minister zegt dat ze als topprioriteit het herstellen van het vertrouwen van de burger heeft, dan eindigen de uitbreidingsplannen van het vliegveld nu. Het is tot hier en niet verder. Dit is beschamend voor de Nederlandse politiek. Het is niet eens wekelijks een nieuw schandaal, maar vrijwel dagelijks. We verlangen nu geen woorden meer van de minister maar daden.” Lees hier de rest van het artikel van Paolo Laconi in De Stentor.

Er heerst ongeloof. In de politiek, maar ook ook onder bekende Nederlanders. RTL-presentator Jan de Hoop Twitterde: “Het is van een diepe en schandalige treurigheid!”

Ook Kamerlid van GroenLinks Suzanne Kröger is verbijsterd. “Wat een zooitje maakt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van Lelystad Airport. Fouten in de onderzoeken, slechte inspraak en nu weer dit. Na alle chaos moet al het onderzoek en ingehuurde experts boven iedere twijfel verheven zijn”, aldus de politica op haar Twitteracount.