DALFSEN – Woningstichting Vechthorst moet met een aangepast plan voor de appartementen op de Pniëllocatie aan de Bloemendalstraat/Ruitenborghstraat komen. Tot die conclusie kwam de voltallige gemeenteraad maandagavond tijdens de raadsvergadering. Grootste struikelblokken waren het niet gasloos bouwen en gebrek aan participatie. Vorige week lieten de bewoners tijdens een inspreekmoment in de raadscommissie weten dat ze zich onvoldoende betrokken hadden gevoeld bij de planvorming. Met name dat laatste vond in de ogen van de fracties geen enkele genade.

Het voorstel van de woningstichting moet in ieder geval op deze punten worden aangepast. Daarbij zal ook kritisch moeten worden gekeken naar de schets van het gebouw zelf. Dat betekent dat Vechthorst het huiswerk opnieuw moet maken en met een breed gedragen plan op de proppen moet komen. En nog behoorlijk rap ook, want de raad sprak uitdrukkelijk de wens uit de knoop voor het einde van deze raadsperiode te willen doorhakken.