ZWOLLE – De treinen op station Zwolle rijden sinds vandaag weer volgens dienstregeling. Een woordvoerder van ProRail zei zaterdag dat het testen van alle wissels, seinen en systemen goed was verlopen en dat er geen twijfel was over het op gang komen van het treinverkeer.

Het station Zwolle was zestien dagen dicht. ProRail deelt vandaag troostfruit uit aan de reizigers als goedmakertje voor het feit dat de reizigers veertien dagen lang niet konden treinen vanaf Zwolle.

De afgelopen periode zijn onder meer een extra perron en een extra spoor aangelegd waardoor er drie treinen tegelijk op het station kunnen aankomen en vertrekken. Voorheen moesten die op elkaar wachten. Tevens zijn er 24 wissels verwijderd, waardoor het spoornetwerk efficiënter kan worden gebruikt. Binnenkort gaat ook de intercity Enschede-Zwolle rijden. Er wordt volop getest en als alles naar wens verloopt wordt 27 augustus de eerste rit gereden.

Het centraal station in Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland waar dagelijks 60.000 treinreizigers gebruik van maken.