Hoewel is de reden minder plezant is, is het goed toeven aan de IJssel (foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

ZALK – Een paar weken na The Living Village Festival in Dalfsen begonnen Cathelijn en Bob Radstake en hun dochtertje Lelie aan hun pelgrimstocht op weg naar het beloofde land om daar het levende dorp te realiseren. Hun niet alledaagse onderkomen aan de boorden van de Vecht verruilden ze voor een een rijdend tiny house die ooit dienst deed als SRV-wagen. Veel verder dan een weiland met varkentjes aan de IJssel bij Zalk kwamen ze echter niet.

Een mooi plekje, dat moet gezegd, maar de reden is minder fraai. Hun vriend en medereiziger werd kort na aankomst geveld door bloedvergiftiging, gevolgd door multi-orgaanfalen. Hij werd met spoed opgenomen in het Zwolse Isala ziekenhuis en ligt daar nog steeds. Dan reis je niet verder, dan blijf je in de buurt. “De afstand van Zalk naar het ziekenhuis is prima te doen”, aldus Bob.
Kijkend naar de toekomst is het nog een verrassing waar de reis van de nomaden van de 21e eeuw zal eindigen. Als hun kompaan voldoende is hersteld, dan is de eerstvolgende stop hoogstwaarschijnlijk Frankrijk waar Bob in de omgeving van Toulouse een omvangrijke klus wacht. Een door een Nederlander aangekocht fabriekspand van 3.000 m2 staat een metamorfose te wachten. Het wensenlijstje van de eigenaar is niet mis: een eetbare binnentuin met watervallen en de buitenzijde moet – passend in het concept van het levende dorp – worden bekleed met levende bomen. En wat komt daarna? “Geen idee”, besluit Bob, lachend om zijn eigen woordgrapje. Want ja, geen idee is tevens de naam van hun genotschap.

 

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)