ZWOLLE – Omdat hij dronken was en agressief richting voorbijgangers en heeft de politie zaterdagmiddag op het Rodetorenplein in Zwolle een 29-jarige man uit die plaats aangehouden. Omdat hij weigerde mee te werken is bij zijn aanhouding voor het eerst in de geschiedenis van de Zwolse politie gebruik gemaakt van een stroomstootwapen.

Zaterdagmiddag rond 15.45 uur werd de politie gebeld met de melding dat er op het Rodetorenplein een dronken man rondzwalkte die agressief was richting voorbijgangers en al verschillende spullen had vernield. Het bleek een bekende van de politie te zijn die al vaker is aangehouden wegens dronkenschap, agressie en vernieling en zich daarbij altijd hevig verzet.

Dat was zaterdagmiddag wederom het geval. Verschillende waarschuwingen om mee te werken sloeg hij in de wind. Omdat de man door het dolle heen was besloot de politie vervolgens het stroomstootwapen te gebruiken. Uiteindelijk kon de man worden meegenomen naar het bureau. Na zijn verklaring is hij later op de dag naar huis gestuurd met een proces verbaal wegens openbare dronkenschap en eentje voor het niet meewerken tijdens zijn aanhouding. De 29-jarige Zwollenaar hield alleen een kater over aan het verhaal

(Bron: politie.nl