(foto: Klaas Schippers)

 

 

OMMEN – Harde windstoten hebben grote schade veroorzaak in de woonwijk Alteveer. Huizen, bedrijfspanden en auto’s raakten zwaar beschadigd en bomen werden ontworteld. Dat gebeurde dinsdagavond tegen middernacht.

Aan de Vermeerstraat belandde een dakdeel van een woning bovenop een geparkeerde auto die daardoor zware schade opliep. Van een rijtjeswoning in de Jan Tooropstraat rukte de wind honderden dakpannen en een deel van de dakgoot los. Deze kwamen op geparkeerde auto’s terecht. Sommige wagens zijn daardoor total loss geraakt. Hoe groot de (vervolg(schade is, is nog onduidelijk. Door de ontbrekende dakpannen kregen sommige bewoners te maken met lekkages.

Ook aan de aangrenzende Pieter de Hoochstraat en Carel Fabritiusstraat hield de storm behoorlijk huis. Ook daar sneuvelden dakpannen. Op een pleintje aan de Pieter de Hoochstraat smeet de wind een vakantieklaar gemaakte caravan op de kant. Bij kampeerwinkel Mohocar aan de Eskampweg raakten een tiental caravans beschadigd.

Op verschillende plekken in de gemeente moest de brandweer in actie komen om omgevallen bomen te verwijderen, waaronder op de Zwolseweg, de Koesteeg, Sluijerweg, Bouwstraat, Hessenweg Midden en de Woestendijk in Witharen.

Het noodweer trok een spoor van vernieling door ons land. Het Verbond van Verzekeraars spreekt van ‘veel schade’, maar kan er nog geen bedrag aan hangen. Voor Ommen echter wordt de voorlopige schade geraamd op 1 miljoen euro.

Collega Gerard Heerdink van VechtdalLeeft TV ging de wijk in en legde de nasleep van het natuurgeweld vast

 

(foto: Roos ter Beek)

(foto’s: Klaas Schippers)