(door Arnold Compagner)

DALFSEN – Op het terrein rondom de Zwevende Kei, pal aan de spoorlijn, hadden de schapen zaterdag plaats gemaakt voor de zevende editie van het Stone Rock Festival. Een gezellig en compleet festivalterrein met twee overdekte tenten, de mainstage en The Handlebar waar beurtelings dampende optredens plaatsvonden. In de bar Jack’s Rock Shack was nonstop muziek en aan de rand van het terrein bevond zich de Rockin’ Redhead ‘Beer Barbers ’n Boards’ met een zonnig terras, een skatebaan en een heuse kapper/barbershop.

Voor de inwendige mens was de nodige variatie op het gebied van eten en drinken. Van het Stone Rock bier tot aan Mexicaanse taco’s en gewone snacks als patat en kroket. Zaterdag om klokslag 14.00 uur begon de zevende editie van Stone Rock met optredens van Gentlemen in The Handlebar en The Raw Biscuits, Zij beten het spits af in Jack’s Rock Shack. In totaal speelden er zestien bands. Rebel Radio was aanwezig met een DJ-set en en er was hardrock karaoke waarbij de deelnemers werden begeleid door een heuse liveband. Verschillende bezoekers pakten hier hun ‘moment of fame’. Het terrein stroomde eind van de middag flink vol. Het weer werkte erg mee wat de algehele beleving op het festivalterrein ten goede kwam. Jonge bands als Tony Clifton lieten de moshers al in beweging komen, wat trouwens ook gebeurde bij het optreden van The Rectum Raiders, waarbij één van de danskooien het eind van het optreden niet haalde. Er werd naar hartelust gesprongen en ook het stagediven gebeurde zowel door de band als publiek.

Dankzij Knapp’n Normaal was de band Normaal goed vertegenwoordigd, alsof de jaren zeventig herleefden. Uitgedost in de stijl van toen, strak in het zwarte pak, stonden ze daar. Naast tal van jonge, aanstormende bands waren ook oudgedienden van de partij zoals Green Lizard en de afsluitende act en The Guano Apes. Het publiek ging volledig uit zijn dak met de aanstekelijke klanken van The Guano Apes. Natuurlijk ontbraken de hits Open Your Eyes en Lord of the Boards niet.

Een uur na midderrnacht was de zevende en zeer geslaagde editie van het Stone Rock Festival ten einde. Na een gezellige, muzikale en vooral rockende dag keerde het publiek meer dan tevreden huiswaarts. Fotograaf Johan Bokma was voor Vechtdal FM op het festivalterrein aanwezig om het leeuwendeel vast te leggen. Zijn bijdragen vindt u hieronder. Mocht het er niet van zijn gekomen om naar Stone Rock te komen, wellicht dat de beelden kunnen overtuigen om dat volgend jaar wel te doen.